Nordisk Biogass AS


BRI Agri og Telemark Technologies etablerer felles selskap for leveranse av biogassanlegg over hele landet med BRI Agri som hovedeier.
BRI Agri og Telemark Technologies sitt nye selskap skal bil en ledende norsk produsent og leverandør av biogassanlegg til landbruket, kommunal sektor og oppdrettsnæringen. Selskapet skal omsette for en halv milliard om fem år.

Telemark Technologies har fått stort gjennomslag for sin telemarksreaktor utviklet for gårdsbruk og med utgangspunkt i å foredle husdyrgjødsla. Her er lang erfaring med utvikling, kvalifisering og kommersialisering av ny teknologi for det internasjonale markedet. Selskapet har opphav i oljeindustrien. Sammen med store aktører og Universitetet i Sørøst-Norge har selskapet lagt ned stor innsats i forskning og utvikling av morgendagens biogassteknologi.

– Vi har stor tro på fremtiden for biogass i Norge, og vi mener det er nå vi må satse med en større organisasjon med fokus på kompetanse og en bredere produktportefølje. Vi mener en satsning med Telemark Technologies er riktig. Deres erfaring, kombinert med BRI-konsernet og Greenfarm vil bli en sterk aktør i et voksende norsk biogassmarked» sier daglig leder i BRI Landbruksbygg Vegard Schanche.
Et av BRIs selskaper, Herde Industrier, som står bak kvalitetsproduktene Rekord System, har over 50 års erfaring innen pumper og separatorer til landbruk og industri. De kommer til å spille en sentral rolle innen utvikling og produksjon på sitt felt inn mot biogass. Hovedbasen blir ellers på Notodden i Telemark, med Torgeir Straand som daglig leder.

Leder: Torgeir Straand

Ansatte: 10