BR Industrier AS overtar Reime Produkter

BR overtar konkursboet etter Reime Produkter. Det nye selskapet heter Reime & Co AS. Sammen med konkursboet følger også 28,89% eierskap i Reime Landteknikk som vil bli strategisk for landbruksdivisjonen BRI Agri.

Den lett gjenkjennelige grønne innredningen fra Reime

Publisert: 28.01.2020

BR Industrier har mange års erfaring med reetablering av bedrifter, og tar fatt på oppgaven med stor respekt for historien som ligger til grunn. 

-Reime har mange spennende produkter som er svært relevant for vårt fokus i landbruksdivisjonen BRI Agri. Vi har stor tro på at vi skal få til en god reetablering av bedriften sammen med den gode kompetansen og kreftene i nøkkelpersonene i Reime Produkter. Vi har som mål å sikre så mange arbeidsplasser som mulig. Målet nå er å skape vekst, godt humør og tro på framtiden. De mer langsiktige, strategiske planene for bedriften trenger vi litt tid på å få på plass, sier konsernsjef Bjørn Rygg i BR Industrier. 

Fram til en mer langsiktig løsning er på plass, går Rygg selv inn i Reime Produkter som daglig leder. BRI og Reime er allerede i dialog med eksisterende kunder, og jobber for å få så mange som mulig med videre.

-Med BR Industrier får vi en kompetent eier som vil videreutvikle og forsterke Reime Produktene og dermed norsk innrednings-/utstyrsproduksjon. BR Industrier driver ulike virksomheter innen stål og metallbearbeiding, slik at grunnlaget for å videreutvikle og ta i bruk ny produksjonsteknologi er på plass. Alt dette er svært viktig for jærindustrien, samt for norsk industriproduksjon for øvrig. Dette til det beste for norsk landbruk, øvrige kunder og samfunnet ellers, sier Erik Joa, tidligere daglig leder i Reime Produkter. Joa vil fortsatt være en del av det nye laget som skal drive Reime & Co videre.

BRI Agri
BRI Agri-divisjonen i konsernet består nå av 7 bedrifter, cirka 260 ansatte og omsetter for cirka 1,6 MRD. BR Industrier selger traktor og redskkap, og har lokasjoner i hele landet. BR Industrier har stor tro på fremtiden til Norsk landbruk og norskproduserte redskaper, og dette vil fortsatt være en drivkraft for veien videre.

Reimes histore
Historien til reime startet i 1932 i en bygdesmie, etablert av Jon Reime. Litt senere ble Tobias Obrestad med, og bedriften endret navn til Reime & Co AS. Drivkraften var å levere rasjonelle og dyrevennlige løsninger til den norske bonden. I 1985 ble Erlands produksjonsvirksomhet og tilhørende produktprogram for husdyrhold, innlemmet i Reime. Erland startet og tidlig med innendørsmekanisering for landbruket, og var særlig kjent for melkeanlegg, drikke utstyr/kar og produkter for gjødselhåndtering. I 2013 ble NOFATEK i Stavanger overtatt og er et datterselskap. Reime Nofatek utvikler og framstiller utstyr for næringsmiddelindustri. Reime er i dag markedsledende innen de fleste segment man arbeider innenfor.