BRI Agri kjøper rettighetene til avlesservogn og potetmaskiner fra TKS

Avlesservogn gjør comeback under nytt eierskap

Tekst hentet fra: https://www.traktor.no/article/avlesservogn-gjor-comeback-under-nytt-eierskap/

Publisert: 23.09.2019

Bjørn Rygg og BRI Agri kjøper produktrettighetene TKS sin avlesservogn og Underhaug sine gamle potetopptakere og potetsettere av TKS Agri.

Dermed blir det comeback for noen av de mest kjente og kjære norske landbruksmaskinene. Det melder BRI Agri i en pressemelding.

UN1700 Superfaun. Foto: Produsenten

– BRI Agri AS gjør seg klar til å satse ytterligere på norsk redskapsproduksjon utover produksjonen som allerede er i Landbruk & Maskin AS og Globus AS. Etter flere runder, er nå Tønnes Helge Kverneland (TKS) og Bjørn Rygg (BRI) enige om at TKS selger produktrettighetene sine inkludert tegninger og sveisegigger til 8000/8015 Avlesservogn, 1-rads Slepeopptaker med 4 og 6 tonns tank, UN1700 Superfaun og 3 pkt montert potetsetter, heter det i en pressemelding.

Underhaug 1-rads slepeopptaker. Foto: Produsenten

Vil reetablere norsk produksjon

For BRI Agri er dette et ledd i selskapets langsiktige strategi om å utvikle og reetablere norsk redskapsproduksjon.

– Overtakelsen av produktrettighetene gjøres med ydmykhet og respekt for den industrielle historien disse produktene representer, og med genuin tro på norsk landbruk. Det første produktet som vil gå i produksjon er avlesservogna, skriver BRI Agri.

En restaurert avlesservogn og den automatiske setteren vil være utstilt på standen til Jæren Traktorsenter under årets Agrovisjon i Stavanger Forum. Agrovisjon går av stabelen fra 1. til 3. november.

Underhaug 3-punktsmontert potetsetter. Illustrasjon: Produsenten