Rønning Maskinsalg blir ny avdeling i Akershus Traktor

Akershus Traktor har kjøpt opp Rønning Maskinsalg AS som har vært forhandler for dem i DrangedalPublisert: 12.09.2019Akershus Traktor AS

Oppkjøpet skjer etter at Rønning Maskinsalg selv tok kontakt med Akershus Traktor. De ønsket seg inn i et større system, ikke minst på administrasjonssiden.

Akershus Traktor kjøper nå både bedriften og lokalene som i dag rommer både butikk, verksted og delelager og lagerbygg.

Fortsetter videre

Rønning Maskinsalg har i dag ti ansatte. Bjørn Åge Rønning som har vært daglig leder i Rønning Maskinsalg, skal fortsette å lede det som blir den ellevte avdelingen til Akershus Traktor.

– Vi skal videreføre den gamle «Rønning-ånden», og det at vi nå kommer inn under en større organisasjon, gjør at vi kan være enda mer aktive ute i markedet, sier han i pressemeldingen som er sendt ut i forbindelse med oppkjøpet.

Langsiktig plan

Daglig leder i Akershus Traktor AS, Ole Hveem, sier at Telemark er et viktig og interessant marked for Akershus traktor.

– Overtakelsen er et viktig steg i vår langsiktige plan, slår han fast.

Til Bedre Gardsdrift forteller Hveem at de har et ambisiøst mål om å komme opp i en omsetning på halvannen milliard kroner inne 2025. Det tilsier en økning på rundt femti prosent fra dagens omsetning.

Selv om de per i dag ikke har noen konkrete planer om oppkjøp av andre forhandlere, slår Hveem fast at de heller vil eie forhandlere enn å ha frittstående forhandlere.

– Du kan gjøre helt andre prioriteringer hvis du eier avdelingen enn om de bare selger produktene. Men økning i omsetning behøver ikke skje gjennom oppkjøp, sier Hveem.