AS Metallteknikk overtar Well Innovation Machining



Publisert: 24.10.2014Metallteknikk AS

AS Metallteknikk på Bryne overtar både maskiner og ansatte av Forus-bedriften Well Innovation Machining.

- Vi er overbevist om at det nå er viktig å satse både her hjemme og ute. Det sikrer en langsiktig vekst, sier Ronny Reiestad, daglig leder i Metallteknikk.

Han mener bedriftens overtakelse av Well Innovations maskineringsdel er et viktig bidrag på veien. Metallteknikk, som har hovedkontor på Bryne og produksjonslokaler på Forus, styrker med kjøpet sin posisjon som leverandør innen olje og gass ytterligere.

Mer robust

Overtakelsen skjer med umiddelbar virkning. Fire maskineringssentre, i tillegg til de sju ansatte som jobber med maskinene, vil i løpet av noen uker flytte fra dagens lokaler til Metallteknikks lokaler ved Forus Teknologipark.

- Well Innovation har spesialkompetanse på produkter og tjenester knyttet til nedihullsteknologi, altså oljeboring. Vi vil føre deres virksomhet videre, samtidig som vi knytter det til den kompetansen vi allerede har. Dette gjør oss til en mer komplett bedrift. Kundene får nå flere ting på ett og samme sted. Vi blir mer robuste og får flere bein å stå på, sier Reiestad.

Metallteknikk produserer og leverer containere, metallrammer, skap, rekkverk, kjemikalietanker og ROV-tools. I tillegg tilbyr de også engineering som en del av produkt- og kompetansespekteret. Datterselskapet X-Nor har for tiden suksess med den innovative døren de har utviklet for olje- og gassindustrien. Den er på vei inn i en rekke prosjekter offshore.

Bedriften har hatt sterk vekst de senere årene. I februar fikk de for eksempel et helt nytt laseranlegg, som er det største i sitt slag i Norge. Investeringen er gjort for å øke produksjonsvolumet, samt for å følge dagens krav om effektivitet og kost-optimalisering. De har totalt 80 ansatte, og vil på sikt trenge flere folk.

- Allerede i år trenger vi ytterligere fem nye medarbeidere.

Vil doble omsetningen

Ved siden av det norske offshoremarkedet er Metallteknikk godt etablert internasjonalt. I disse dager gjøres det større leveranser til et prosjekt i Aserbajdsjan. Internasjonal satsning betyr at aktivitetene blir mindre sårbare for endringer i norsk oljevirksomhet. Reiestad er fornøyd med at de utvider til tross for nedgangstidene i oljebransjen.

- Flere andre må kutte i utgifter og antall ansatte. For oss går det den andre veien. Det er selvfølgelig stas at vi kan satse, og bygge opp en solid bedrift. Det er viktig at vi tror på det vi gjør, og har lyst til å gjøre det beste hver dag.

Bedriften vil i 2014 omsette for cirka 130 millioner kroner.

- Neste år ser vi for oss å øke omsetningen med 20 millioner bare på grunn av dette kjøpet. I tillegg regner vi med en omsetningsøkning i det markedet vi har fra før. I 2020 ser jeg for meg at vi skal klare en dobling.

Reiestad megir at satsingen innen olje og gass stiller store krav til kvalitet. Virksomheten gjennomgikk derfor i vår en full sertifisering i henhold til ISO-krav.

- Å levere topp kvalitet i alt det vi gjør, er en forutsetning for vekst. Nå er de viktigste byggesteinene på plass.


Tekst og bilde hentet fra jbl.no