Hitec Products


Publisert: 29.06.2010
Verdens mest avanserte WOCS-System leveres i disse dager

Utviklingsprosjektet 'Åsgard Add V' ble tildelt Hitec Products AS i Mai 2008. Disse to Workoversystemene inngår i en større pakke som FMC Technologies i Kongsberg leverer til Statoil, og er tiltenkt brukt på Åsgard-feltet på Haltenbanken. Ingen tidligere, lignende systemer fra Hitec Products kan sammenlignes med disse to når det gjelder fleksibilitet, sikkerhet og komfort. 

Systemene tilfredsstiller NORSOK S-002's strenge krav til operatørmiljø. Det første systemet ble levert 1.Mars, og siden har FMC leid deler av HP's inne og uteområder for en såkalt EFAT, en test der FMC presenterer funksjonalitet for Statoil ved å benytte det komplette topside og subsea-utstyret som hører til. Den første testen er nå ferdig, og system nr 2 er nå overlevert og EFAT nr 2 påbegynt. 

Vi i Hitec Products er umåtelig stolte av utstyret vi har bygd, og tilbakemeldingene fra Statoil er at 'Dette designet vil danne grunnnlag for alle slike systemer for Statoil i framtiden'.